Firstly en av drakarna i Level Up på Go Business

September 29, 2016

När det första Level-Up evenemanget sker i Luleå var vår representant Sofie Predikaka på plats för att fylla en av stolarna i drak-panelen. Det uppskattade evenemanget har arrangerats 23 gånger på Go Business i Piteå och nu var det dags för första gången på site i Luleå med siteledaren Marina Eriksson vid rodret.

Målet med dagen var att de entreprenörer som sitter på Go Business i Luleå skulle få möjlighet att presentera sina verksamheter för personer med olika perspektiv från omvärlden. Vid varje tillfälle är det fyra personer som utgör panelen i “draknästet” där en har nationellt perspektiv, en har regionalt perspektiv, en har lokalt perspektiv och en är en Go Business Alumn. Det ska även vara jämställt fördelat mellan kön och spridning i ålder för att öka mängden perspektiv.

Efter att företaget presenterat sitt företag för drakpanelen var det drakarnas uppgift att ge sin konstruktiva feedback enligt regler som gynnar kreativitet och positivitet. De två viktigaste reglerna under feedback-momentet var för panelen att undvika att ställa frågor samt att undvika ordet “men” för att istället använda ordet “och”. Eventuella diskussioner fick vänta till pauserna där frågor och djupare diskussioner var tillåtna.

Firstly på Level Up

Sofie Predikaka har tidigare suttit på Go Business i Piteå med sin enskilda firma Dragon Kommunikation och var på plats i egenskap av alumn. Resterande panel bestod av Sara J:son-Lindmark som är Museichef för Norbottens Museum, Mats Eklund som är Ordförande i NCC’s styrelse samt avdelningschef för Civil Engineering på NCC och Viktor Johansson som är Copywriter på Mera Media. Panelmedlemmar från tidigare år inkluderar allt från smarta tonåringar till grundaren av Hyper Island.

 

Kort om Go Business

  • Inkubator för egenföretagare i Piteå och Luleå
  • 103 företag har passerat Go Business
  • 90 % av företagen är fortfarande verksamma
  • 59 företag finns kvar i Norrbotten

Fler nyheter

Case: Cura of Sweden

Case: Cura of Sweden

CURA of Sweden är ett företag som funnits i Sverige sedan 2017. Det är ett företag som fokuserar på att ta fram innovativa sovrumsprodukter i syfte att förbättra sömnkvalitén hos sina kunder och att förmedla budskapet om vikten av en god natts sömn för hälsan och...

read more
Case: Nutrilett

Case: Nutrilett

Nutrilett Nutrilett är det ledande varumärket för vikt-produkter i Norden. Det är också det enda varumärket som har vetenskapligt stöd bakom sig. Nutrilett har ett brett sortiment av produkter för viktminskning, samt för att behålla en hälsosam viktkontroll. Dessutom...

read more
Covid-19 rutiner på Firstly

Covid-19 rutiner på Firstly

Sedan utbrottet av Covid-19 har följande restriktioner satts in för våra medarbetare och kunder: – Kontoren hålls stängda och våra medarbetare arbetar till största möjliga mån hemifrån– Alla tidigare uppdrag som omfattade tid på kunders kontor har gjorts om för att...

read more

Hur kan vi hjälpa er med er SEO-strategi?

Funderar ni på att anlita en SEO-byrå som kan hjälpa ert företag? Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för att ni ska få så bra avkastning som möjligt. Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte så berättar vi gärna mer om hur vi arbetar och hur vårt samarbete skulle kunna hjälpa er.