BLOGG

Firstly en av drakarna i Level Up på Go Business

När det första Level-Up evenemanget sker i Luleå var vår representant Sofie Predikaka på plats för att fylla en av stolarna i drak-panelen. Det uppskattade evenemanget har arrangerats 23 gånger på Go Business i Piteå och nu var det dags för första gången på site i Luleå med siteledaren Marina Eriksson vid rodret.

Målet med dagen var att de entreprenörer som sitter på Go Business i Luleå skulle få möjlighet att presentera sina verksamheter för personer med olika perspektiv från omvärlden. Vid varje tillfälle är det fyra personer som utgör panelen i “draknästet” där en har nationellt perspektiv, en har regionalt perspektiv, en har lokalt perspektiv och en är en Go Business Alumn. Det ska även vara jämställt fördelat mellan kön och spridning i ålder för att öka mängden perspektiv.

Efter att företaget presenterat sitt företag för drakpanelen var det drakarnas uppgift att ge sin konstruktiva feedback enligt regler som gynnar kreativitet och positivitet. De två viktigaste reglerna under feedback-momentet var för panelen att undvika att ställa frågor samt att undvika ordet “men” för att istället använda ordet “och”. Eventuella diskussioner fick vänta till pauserna där frågor och djupare diskussioner var tillåtna.

Firstly på Level Up

Sofie Predikaka har tidigare suttit på Go Business i Piteå med sin enskilda firma Dragon Kommunikation och var på plats i egenskap av alumn. Resterande panel bestod av Sara J:son-Lindmark som är Museichef för Norbottens Museum, Mats Eklund som är Ordförande i NCC’s styrelse samt avdelningschef för Civil Engineering på NCC och Viktor Johansson som är Copywriter på Mera Media. Panelmedlemmar från tidigare år inkluderar allt från smarta tonåringar till grundaren av Hyper Island.

 

Kort om Go Business

  • Inkubator för egenföretagare i Piteå och Luleå
  • 103 företag har passerat Go Business
  • 90 % av företagen är fortfarande verksamma
  • 59 företag finns kvar i Norrbotten

Leave a Reply


Behöver du hjälp?

Är ni intresserade av att veta hur Firstly kan hjälpa till med er SEO-strategi?

Kontakta oss