BLOGG

Gästföreläsningar på Digitala Strategerna och DDS

Utöver det arbete vi gör kontinuerligt med att lära upp våra kunder i området SEO är det viktigt för oss att få komma in och gästföreläsa för utbildningar. Det är någonting vi på Firstly tycker är både trevligt och bra. Dels eftersom det är ett sätt för oss att förmedla vår kunskap om ämnesområdet, vår verksamhet och hur vi arbetar och få feedback på men framförallt är det en fantastisk möjlighet att få träffa studenter och framtida SEO-konsulter på.

Vår kollega Sofie som tidigare studerat på Hyper Islands program Digital Data Strategy (DDS) har blivit inbjuden som gästföreläsare vid två separata tillfällen med syftet att inviga studenterna i ämnet sökmotoroptimering. “Jag minns hur det var att sitta på andra sidan och suga i mig all kunskap från de häftiga föreläsarna som talade inför oss och det är så härligt att få komma tillbaka och prata med dem och se hur de tar till sig det jag säger”, säger hon.

“Eftersom det är på en nybörjarnivå kan jag tycka att det är svårt att förbereda eftersom det finns så mycket att säga om sökmotoroptimering” fortsätter hon.

Det här frågorna Sofie brukar besvara under sina introduktioner till SEO:

  • Vad är sökmotoroptimering?
  • Hur fungerar en sökmotor?
  • Varför är sökmotoroptimering viktigt att arbeta med?
  • Vilka huvudkategorier inom sökmotoroptimering arbetar man primärt med?
  •  Hur gör man en sökbeteendeanalys?
  • Vad kan du använda sökbeteendeanalysen till?
  • Hur ser ett arbetsflöde ut på en SEO-byrå?
  • Var kan du lära dig mer om SEO?
  • Vilka verktyg använder vi dagligen?

Sida ur presentation om SEO

 

Även Bernt håller föreläsningar för utbildningar. Just nu är hans föreläsningar ett återkommande block i schemat för de som läser Digital Strateg i Piteå där han även sitter med i ledningsgruppen och ser till att utbildningen håller måttet. Under sina föreläsningar för de Digitala Strategerna har Bernt föreläst om både webbanalys med fokus på Google Analytics, mätning av mål och ingående om sökmotoroptimering och hur det fungerar.

Vill du att vi kommer och föreläser hos dig? Välkommen att höra av dig om du är intresserad av att lära dig mer om sökmotoroptimering och hur du kan arbeta med det på en daglig basis i ditt företag.

 

Leave a Reply


Behöver du hjälp?

Är ni intresserade av att veta hur Firstly kan hjälpa till med er SEO-strategi?

Kontakta oss