Gästföreläsningar på Digitala Strategerna och DDS

December 22, 2016

Utöver det arbete vi gör kontinuerligt med att lära upp våra kunder i området SEO är det viktigt för oss att få komma in och gästföreläsa för utbildningar. Det är någonting vi på Firstly tycker är både trevligt och bra. Dels eftersom det är ett sätt för oss att förmedla vår kunskap om ämnesområdet, vår verksamhet och hur vi arbetar och få feedback på men framförallt är det en fantastisk möjlighet att få träffa studenter och framtida SEO-konsulter på.

Vår kollega Sofie som tidigare studerat på Hyper Islands program Digital Data Strategy (DDS) har blivit inbjuden som gästföreläsare vid två separata tillfällen med syftet att inviga studenterna i ämnet sökmotoroptimering. “Jag minns hur det var att sitta på andra sidan och suga i mig all kunskap från de häftiga föreläsarna som talade inför oss och det är så härligt att få komma tillbaka och prata med dem och se hur de tar till sig det jag säger”, säger hon.

“Eftersom det är på en nybörjarnivå kan jag tycka att det är svårt att förbereda eftersom det finns så mycket att säga om sökmotoroptimering” fortsätter hon.

Det här frågorna Sofie brukar besvara under sina introduktioner till SEO:

  • Vad är sökmotoroptimering?
  • Hur fungerar en sökmotor?
  • Varför är sökmotoroptimering viktigt att arbeta med?
  • Vilka huvudkategorier inom sökmotoroptimering arbetar man primärt med?
  •  Hur gör man en sökbeteendeanalys?
  • Vad kan du använda sökbeteendeanalysen till?
  • Hur ser ett arbetsflöde ut på en SEO-byrå?
  • Var kan du lära dig mer om SEO?
  • Vilka verktyg använder vi dagligen?

Sida ur presentation om SEO

 

Även Bernt håller föreläsningar för utbildningar. Just nu är hans föreläsningar ett återkommande block i schemat för de som läser Digital Strateg i Piteå där han även sitter med i ledningsgruppen och ser till att utbildningen håller måttet. Under sina föreläsningar för de Digitala Strategerna har Bernt föreläst om både webbanalys med fokus på Google Analytics, mätning av mål och ingående om sökmotoroptimering och hur det fungerar.

Vill du att vi kommer och föreläser hos dig? Välkommen att höra av dig om du är intresserad av att lära dig mer om sökmotoroptimering och hur du kan arbeta med det på en daglig basis i ditt företag.

 

Fler nyheter

Case: Cura of Sweden

Case: Cura of Sweden

CURA of Sweden är ett företag som funnits i Sverige sedan 2017. Det är ett företag som fokuserar på att ta fram innovativa sovrumsprodukter i syfte att förbättra sömnkvalitén hos sina kunder och att förmedla budskapet om vikten av en god natts sömn för hälsan och...

read more
Case: Nutrilett

Case: Nutrilett

Nutrilett Nutrilett är det ledande varumärket för vikt-produkter i Norden. Det är också det enda varumärket som har vetenskapligt stöd bakom sig. Nutrilett har ett brett sortiment av produkter för viktminskning, samt för att behålla en hälsosam viktkontroll. Dessutom...

read more
Covid-19 rutiner på Firstly

Covid-19 rutiner på Firstly

Sedan utbrottet av Covid-19 har följande restriktioner satts in för våra medarbetare och kunder: – Kontoren hålls stängda och våra medarbetare arbetar till största möjliga mån hemifrån– Alla tidigare uppdrag som omfattade tid på kunders kontor har gjorts om för att...

read more

Hur kan vi hjälpa er med er SEO-strategi?

Funderar ni på att anlita en SEO-byrå som kan hjälpa ert företag? Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för att ni ska få så bra avkastning som möjligt. Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte så berättar vi gärna mer om hur vi arbetar och hur vårt samarbete skulle kunna hjälpa er.