Google sökruta vid Sitelinks

September 26, 2014

Allt sedan 15 September 2014 började vissa webmasters få meddelanden i Google Webmaster Tools om att de är en av sajterna som är berättigade (eligible) att integrera sina egna sökresultat för den sökruta som dyker upp vid en sökning på deras varumärke. Sökrutan dyker upp just nedanför de Sitelinks som ofta syns i samband med varumärkessökningar, och som kan ses i bilden ovan.

 

Meddelandet som vissa webmasters har fått ser ut så här:

 

Meddelande om sökruta i Google Webmaster Tools

 

 

Det är alltså för väldigt många sajter som Google har lagt till denna sökruta och för de allra flesta, till exempel Dustin nedan, leder en sökning via denna sökruta till ett sökresultat hos Google och då visas även Adwords annonser som i många fall leder till konkurrenter:

 

Dustin sökruta resultat

 

 

Men om man följer Googles instruktioner i enlighet med meddelandet i Google Webmaster Tools, eller så som det beskrivs på denna sida: http://googlewebmastercentral.blogspot.se/2014/09/improved-sitelinks-search-box.html så kan man se till att en sökning via denna sökruta leder till den egna sajtens sökresultat istället. I skrivande stund kan ni testa med en sökning på Mathem eller Prisjakt på Google.se och söka i den sökruta som listas strax under deras sitelinks så ser ni hur man kan få det att fungera.

 

Så ifall en sökning på just ditt varumärke visar upp en sökruta uppmanar jag att ni implementerar det enkla script som krävs för att Google ska kunna skicka trafiken direkt till er sajt istället. Räkna dock med att det tar ca 1 – 2 veckor innan det slår igenom.

Fler nyheter

Case: Cura of Sweden

Case: Cura of Sweden

CURA of Sweden är ett företag som funnits i Sverige sedan 2017. Det är ett företag som fokuserar på att ta fram innovativa sovrumsprodukter i syfte att förbättra sömnkvalitén hos sina kunder och att förmedla budskapet om vikten av en god natts sömn för hälsan och...

read more
Case: Nutrilett

Case: Nutrilett

Nutrilett Nutrilett är det ledande varumärket för vikt-produkter i Norden. Det är också det enda varumärket som har vetenskapligt stöd bakom sig. Nutrilett har ett brett sortiment av produkter för viktminskning, samt för att behålla en hälsosam viktkontroll. Dessutom...

read more
Covid-19 rutiner på Firstly

Covid-19 rutiner på Firstly

Sedan utbrottet av Covid-19 har följande restriktioner satts in för våra medarbetare och kunder: – Kontoren hålls stängda och våra medarbetare arbetar till största möjliga mån hemifrån– Alla tidigare uppdrag som omfattade tid på kunders kontor har gjorts om för att...

read more

Hur kan vi hjälpa er med er SEO-strategi?

Funderar ni på att anlita en SEO-byrå som kan hjälpa ert företag? Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för att ni ska få så bra avkastning som möjligt. Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte så berättar vi gärna mer om hur vi arbetar och hur vårt samarbete skulle kunna hjälpa er.