Grattis Köket.se!

November 25, 2016

Den här veckan skickar vi ett stort grattis till Köket.se som vunnit årets Publisherpris i kategorin “Informationssajter” med den fina motiveringen:

För utvecklad sökfunktion, bra typografi och aptitligt foto – fullmatad!

Priset har delats ut sedan 2004 då Webbplatser fick ta del i tävlingen som annars startade 1990 då tryckt kommunikation var huvudfokus. Idag kan du tävla i tre kategorier; print, webb och film och det är totalt 36 priser som delas ut.

Joakim Lundmark konsult på Köket.se

Joakim Lundmark på Firstly är den som arbetat med Köket under tiden för webbprojektet där Recept.nu helt bytte profil till vad som nu är Köket.se. Han har varit med från SEO-hållet och kravställt webbprojektet samt sett till att migreringen gått så bra som möjligt vilket du som besökare kanske inte tänker på i första hand.

Hur kravställer man ett webbprojekt?

”Vi vill gärna vara med så tidigt som möjligt när vi ska kravställa en ny webbplats, detta för att inget felaktigt ska hinnas byggas in i den nya siten och på sätt skapa merarbete. Vi tittar på tekniska aspekter, innehåll, mätning och såklart länkar. Ju tidigare i ett projekt vi kan komma in desto mer kan vi få in i utvecklingen innan lansering, vilket gör lansering betydligt smidigare.

Det finns ju ingenting värre än att bygga en helt ny sajt bara för att sen inse att man inte får någon trafik längre.” säger han.

Vad är ditt uppdrag på köket.se?

“Jag jobbar löpande med både utvecklings-teamet, redaktionen och marknad för att säkerställa att tekniska implementationer, nytt innehåll och potentiella kampanjer följer SEO-riktlinjer.

Utöver det var jag också med och såg till så att flytten från Recept.nu till Köket.se gick så smidigt som möjligt. Det är essentiellt för synligheten att alla gamla URL:er pekas om på rätt sätt till den nya sajtens URL:er och att man upptäcker trasiga länkar så fort som möjligt.”

Fler nyheter

Case: Cura of Sweden

Case: Cura of Sweden

CURA of Sweden är ett företag som funnits i Sverige sedan 2017. Det är ett företag som fokuserar på att ta fram innovativa sovrumsprodukter i syfte att förbättra sömnkvalitén hos sina kunder och att förmedla budskapet om vikten av en god natts sömn för hälsan och...

read more
Case: Nutrilett

Case: Nutrilett

Nutrilett Nutrilett är det ledande varumärket för vikt-produkter i Norden. Det är också det enda varumärket som har vetenskapligt stöd bakom sig. Nutrilett har ett brett sortiment av produkter för viktminskning, samt för att behålla en hälsosam viktkontroll. Dessutom...

read more
Covid-19 rutiner på Firstly

Covid-19 rutiner på Firstly

Sedan utbrottet av Covid-19 har följande restriktioner satts in för våra medarbetare och kunder: – Kontoren hålls stängda och våra medarbetare arbetar till största möjliga mån hemifrån– Alla tidigare uppdrag som omfattade tid på kunders kontor har gjorts om för att...

read more

Hur kan vi hjälpa er med er SEO-strategi?

Funderar ni på att anlita en SEO-byrå som kan hjälpa ert företag? Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för att ni ska få så bra avkastning som möjligt. Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte så berättar vi gärna mer om hur vi arbetar och hur vårt samarbete skulle kunna hjälpa er.