BLOGG

Grattis Köket.se!

Den här veckan skickar vi ett stort grattis till Köket.se som vunnit årets Publisherpris i kategorin “Informationssajter” med den fina motiveringen:

För utvecklad sökfunktion, bra typografi och aptitligt foto – fullmatad!

Priset har delats ut sedan 2004 då Webbplatser fick ta del i tävlingen som annars startade 1990 då tryckt kommunikation var huvudfokus. Idag kan du tävla i tre kategorier; print, webb och film och det är totalt 36 priser som delas ut.

Joakim Lundmark konsult på Köket.se

Joakim Lundmark på Firstly är den som arbetat med Köket under tiden för webbprojektet där Recept.nu helt bytte profil till vad som nu är Köket.se. Han har varit med från SEO-hållet och kravställt webbprojektet samt sett till att migreringen gått så bra som möjligt vilket du som besökare kanske inte tänker på i första hand.

Hur kravställer man ett webbprojekt?

”Vi vill gärna vara med så tidigt som möjligt när vi ska kravställa en ny webbplats, detta för att inget felaktigt ska hinnas byggas in i den nya siten och på sätt skapa merarbete. Vi tittar på tekniska aspekter, innehåll, mätning och såklart länkar. Ju tidigare i ett projekt vi kan komma in desto mer kan vi få in i utvecklingen innan lansering, vilket gör lansering betydligt smidigare.

Det finns ju ingenting värre än att bygga en helt ny sajt bara för att sen inse att man inte får någon trafik längre.” säger han.

Vad är ditt uppdrag på köket.se?

“Jag jobbar löpande med både utvecklings-teamet, redaktionen och marknad för att säkerställa att tekniska implementationer, nytt innehåll och potentiella kampanjer följer SEO-riktlinjer.

Utöver det var jag också med och såg till så att flytten från Recept.nu till Köket.se gick så smidigt som möjligt. Det är essentiellt för synligheten att alla gamla URL:er pekas om på rätt sätt till den nya sajtens URL:er och att man upptäcker trasiga länkar så fort som möjligt.”

Leave a Reply


Behöver du hjälp?

Är ni intresserade av att veta hur Firstly kan hjälpa till med er SEO-strategi?

Kontakta oss