Search Impact, ny funktion i Google Webmaster Tools

February 12, 2015

För ca 2 veckor sedan gick Google ut med en förfrågan efter personer som ville vara med och testa nya funktioner i Google Webmaster Tools. Och idag fick vi på Firstly meddelande om att vi blivit utvalda att delta i testet. Jättekul tycker vi!

 

I skrivande stund har vi inte hunnit testa den nya funktionen “Search impact” eller “Påverkan på sökning” som man översatt den nya funktionen till på svenska, fullt ut, men en första titt visar ett verktyg där man kan segmentera de olika mätvärdena (metrics): klick, visningar, genomsnittlig ranking och klickfrekvens på dimensionerna: datum, sökfrågor, sidor, länder, enheter och sökvertikal (webb, bild, video).

 

Det som vid en första anblick ser mest intressant ut är möjligheten att enkelt jämföra olika datumperioder med varandra.

 

Personligen hade jag hoppats på att längre historik hade inkluderats för att möjliggöra jämförelse av sökdata årligen. Till exempel antal visningar och klick för alla sökfraser som innehåller ett visst ord för Januari 2015 jämfört med Januari 2014.

 

Nu är detta förstås en väldigt tidig Alpha-version och vi kan ju alltid hoppas att ytterligare funktioner och mer data inkluderas i kommande versioner. En annan funktion som vi hade varit väldigt sugna på är möjligheten att filtrera sökfraser baserat på reguljära uttryck. Google kommer att be om feedback lite längre fram och då kommer vi förstås att framföra våra önskemål.

 

Den som vill veta lite mer kan läsa vad Barry Schwartz skriver om denna nya funktion på Search Engine ound Table här.

 

Fler nyheter

Case: Cura of Sweden

Case: Cura of Sweden

CURA of Sweden är ett företag som funnits i Sverige sedan 2017. Det är ett företag som fokuserar på att ta fram innovativa sovrumsprodukter i syfte att förbättra sömnkvalitén hos sina kunder och att förmedla budskapet om vikten av en god natts sömn för hälsan och...

read more
Case: Nutrilett

Case: Nutrilett

Nutrilett Nutrilett är det ledande varumärket för vikt-produkter i Norden. Det är också det enda varumärket som har vetenskapligt stöd bakom sig. Nutrilett har ett brett sortiment av produkter för viktminskning, samt för att behålla en hälsosam viktkontroll. Dessutom...

read more
Covid-19 rutiner på Firstly

Covid-19 rutiner på Firstly

Sedan utbrottet av Covid-19 har följande restriktioner satts in för våra medarbetare och kunder: – Kontoren hålls stängda och våra medarbetare arbetar till största möjliga mån hemifrån– Alla tidigare uppdrag som omfattade tid på kunders kontor har gjorts om för att...

read more

Hur kan vi hjälpa er med er SEO-strategi?

Funderar ni på att anlita en SEO-byrå som kan hjälpa ert företag? Vi skräddarsyr alla våra uppdrag för att ni ska få så bra avkastning som möjligt. Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte så berättar vi gärna mer om hur vi arbetar och hur vårt samarbete skulle kunna hjälpa er.