Head of Search Konsulttjänst

För er som vill bygga upp ett eget team kring sökmarknadsföring in-house, eller anlitar externa leverantörer men känner att ni är osäkra på ifall ni får ut maximalt av er investering har vi skräddarsytt ett erbjudande där en av våra konsulter kliver in i rollen som Head of Search i er organisation.  

Som Head of Search är det inte bara SEO som är vårt fokus utan målet blir att få er hela er marknadsavdelning att samarbeta för ett bättre resultat i sökmotorer – vare sig det gäller organisk, eller köpt trafik.

Exakt vad detta omfattar ser förstås väldigt olika ut från fall till fall, beroende på era unika förutsättningar, men en sak som är gemensamt är att vi, så långt det är möjligt, genomför arbetet på plats hos er. Nedan beskriver vi några av de typiska arbetsuppgifter som kan ingå i rollen som Head of Search:

SÖK-STRATEGI

Tillsammans med er marknadsavdelning sätter vi upp en sök-strategi som koordineras med er övriga marknadsföring. Vi försöker hålla strategin så konkret som möjligt och även ställa upp tydliga nyckeltal (KPI) samt definiera hur dessa ska mätas.

UPPHANDLING & REKRYTERING

Om ni behöver hjälp att upphandla SEO- eller SEM-byrå (med SEM menar vi betald sökannonsering) hjälper vi gärna till med hela processen från att skriva Request For Proposal (RFP) till att utvärdera alternativen och rekommendera vem ni ska välja. Beslutet är självklart upp till er själva.

Skulle ni vilja bygga upp ett eget team in-house kan vi bistå med att hitta kandidater samt att genomföra intervjuer för att säkerställa kompetensen hos den som söker. Vi samarbetar även med ett rekryteringsföretag som möjliggör för oss att ta hand om hela rekryteringsprocessen.

KRAVSTÄLLNING & LÖPANDE UTVÄRDERING

För er som redan jobbar med en extern leverantör av SEO och/eller SEM ingår det självklart att vi kravställer arbetet och kontrollerar att utlovat arbete verkligen genomförs. Dessutom tar vi över mätningen av resultatet, allt för att tydliggöra för dig som kund vad du faktiskt får av din externa leverantör.

VAD KOSTAR DET?

För våra konsulttjänster tar vi betalt per nedlagt timme. Innan vi påbörjar arbetet kommer vi överens om en månadsbudget med dig som kund, och i samband med den månadsvisa faktureringen specificerar vi även nedlagd tid.

INTRESSERAD?

Kontakta oss så bokar vi ett möte och berättar mer om hur vi kan hjälpa er.

Behöver du hjälp?

Är ni intresserade av att veta hur Firstly kan hjälpa till med er SEO-strategi?

Kontakta oss